9 دلیل اصلی گاز نخوردن خودرو

استفاده از ماشین برای رفت و آمد و انجام کارهای مختلف، به یک ضرورت در زندگی تبدیل شده‌است. گاز نخوردن ماشین یکی از اتفاق‌های ناخوشایندی است که برخی اوقات برای خودرو رخ می‌دهد. دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند، باعث اختلال و مشکل برای گاز خوردن ماشین باشد. هر چقدر که بیشتر درباره امور فنی ماشین اطلاعات داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید در صورت بروز مشکلات آنها را برطرف کنید. اصطلاح گاز نخوردن ماشین به این معنی است که خودرو برای حرکت، شتاب کافی ندارد و هر چقدر پای شما پدال گاز را فشار می‌دهد، عکس العملی مناسب و سرعت مورد نظر را از خودرو شاهد نیستید. البته که اگر سبک رانندگی شما جزو افرادی باشد که با سرعت بالا تردد می‌کنید، به طور حتم زودتر از مشکل گاز نخوردن خودرو خود اطلاع پیدا می‌کنید. عوامل مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود، ماشین از جای خود کنده نشود و در حقیقت گاز نخورد. در ادامه این عوامل را بررسی خواهیم کرد.

چرا ماشین گاز نمی‌خورد؟

همان‌طور که گفته‌شد، گاز نخوردن ماشین می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و برای اینکه بتوان این مشکلات را برطرف کرد، باید اطلاعات کافی درباره مشکلات فنی داشت. در خودرو‌های انژکتوری و کاربراتی علت‌های گوناگون وجود دارد که باعث خرابی موتور و مشکلات گاز نخوردن خودرو می‌شوند. در ماشین‌های کاربراتی این موارد عبارتند از:

  • خرابی فیلتر هوا
  • خرابی دیسک و صفحه
  • کارایی نامناسب استپر موتور
  • وجود مشکل در کمپرس سیلندر
  • اتمام یا نامرغوب‌ بودن روغن موتور
  • وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین ماشین
  • خرابی فیلتر هوا

فیلتر هوا خودرو در ماشین‌های کاربراتوری و ماشین‌های انژکتوری، نقش محافظتی برای ورود اجزای خارجی دارد تا جریان ورودی هوا به داخل خودرو کنترل شود. دقت کنید که سرویس فیلتر هوا می‌تواند در سلامت خودرو نقش مهمی‌ ایفا کند. در صورت گرفتگی و آلودگی فیلتر هوا، اختلال در عملکرد ماشین به وجود می‌آید.

در صورت گرفتگی و اشکال در فیلتر هوا، سوخت کافی به موتور ماشین نمی‌رسد و همین موضوع علتی برای گاز نخوردن ماشین است. با توجه به این موضوع، کارشناس‌ها و مکانیک‌های خودرو توصیه می‌کنند که فیلتر هوای ماشین را به صورت دوره‌ای تعویض کنید تا عملکرد خودرو دچار مشکل نشود.

خرابی دیسک و صفحه دیسک و صفحه پس از مدتی می‌تواند، دچار فرسایش شود و تمام شدن یا فرسودگی قطعات ماشین، دلیل دیگری برای گاز نخوردن ماشین است. بهترین راه برای تست سلامت دیسک و صفحه این است که خودرو را در دنده چهار قرار دهید و پای خود را از روی کلاچ بردارید، اگر ماشین خاموش نشود، باید بدانید که دیسک و صفحه شما معیوب است.

کارایی نامناسب استپر موتور استپر یک قطعه مهم در ماشین است که عملکرد نامطلوب آن می‌تواند، تاثیر مستقیم بر کارکرد خودرو داشته باشد. شمع‌ها و کوئل وایر شمع به استپر وابسته است و اگر این موارد دچار اختلال شوند، مشخص است که موتور ماشین هم به خوبی کار نخواهد کرد و می‌تواند یکی از دلایل گاز نخوردن خودرو این موضوع باشد.

وجود مشکل در کمپرس سیلندر کمپرس سیلندر ماشین بر روی سوپاپ‌ها و رینگ‌های خودرو تاثیر دارد و عملکرد درست این بخش‌ها باعث می‌شود که موتور عملکرد بهتری داشته باشد؛ اما اگر کمپرس سیلندر دچار مشکل شود، گاز نخوردن ماشین را به همراه دارد. به طور کلی بهتر است که معاینه این قطعات را دست کم نگیرید.

اتمام یا نامرغوب‌ بودن روغن موتور خرید روغن موتور مناسب که برای خودرو شما عملکرد بهتری داشته باشد؛ یک ضرورت‌ است. افرادی که سال‌هاست رانندگی می‌کنند و خودرو دارند، اهمیت خرید روغن موتور مناسب را بهتر درک می‌کنند. کیفیت پایین و مرغوب نبودن روغن موتور می‌تواند، عملکرد موتور خودرو را تضعیف کند و علتی برای گاز نخوردن ماشین باشد. برای اینکه بتوانید یک روغن موتور مناسب تهیه کنید باید از راهنمای خرید روغن موتور ماشین بهره‌مند شوید.

وجود مشکل و خرابی در پمپ بنزین ماشین اگر پمپ بنزین، صافی تمیز نداشته باشد و خراب باشد، می‌تواند موتور را با مشکل روبه رو کند و گاز خودرن ماشین را با اختلال مواجه کند. پمپ بنزین همان قطعه ضروری است که سوخت را به باک منتقل می‌کند.

مواردی که گفته شد برای خودرو‌های کاربراتی است و علت گاز نخوردن ماشین‌های انژکتوری می‌تواند، پیچیده‌تر باشد که برخی از این موارد را هم توضیح خواهیم داد.

علت گاز نخوردن ماشین‌های انژکتوری عبارتند از:

  • وجود مشکل در قطعه ECU
  • کثیف ‌شدن انژکتور خودرو
  • خرابی سنسور گاز
  • خرابی سنسور دور موتور
  • مشکل در مپ سنسور
  • خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ
  • وجود مشکل در قطعه ECU

خودروهای انژکتوری قطعه‌ای با نام ECU دارند که این قظعه می‌تواند واکنش‌های سنسورها یا همان حسگرهای موتور خودرو را کنترل کند. این قسمت از خودرو که نقش اساسی در موتور ایفا می‌کند، اگر دچار مشکل شود، می‌تواند یکی از علت‌های گاز نخوردن خودرو باشد.

کثیف ‌شدن انژکتور خودرو اگر انژکتور خودرو شما آلوده یا کثیف شده‌باشد، باید این قطعه را تمیز کرد. انژکتور ماشین یک بخش بسیار حساس و ضروری است که پاکسازی آن باید توسط کارشناس‌ها و افراد مجرب انجام شود تا از گاز نخوردن ماشین جلوگیری شود.

خرابی سنسور گاز خودروهای اتومات سنسورهای متنوعی دارند که سنسور گاز یکی از آن‌ها است و روی دریچه گاز و در مجاورت استپر قرار دارد. اگر این قسمت دچار اختلال شود، عملکرد پاشش سوخت انژکتور با مشکل روبه رو می‌شود. مواردی که باعث گاز نخوردن ماشین و خرابی سنسور گاز می‌شود عبارتند از:

  • ثابت ماندن دور موتور در حالت پایین
  • بالا ماندن دور موتور در حالت پایین
  • دیر پایین آمدن دور موتور
  • خرابی سنسور دور موتور

سنسور دور موتور درباره دور لحظه‌ای موتور به قطعه ECU اطلاعاتی را در اختیار می‌گذارد و اگر این اطلاع رسانی ضعیف باشد در عملکرد خودرو اختلال ایجاد کرده، یکی از دلایل گاز نخوردن اتومبیل می‌تواند این اختلال باشد.

مشکل در مپ سنسور مپ سنسور هم مانند سایر سنسور‌ها با ECU ارتباط دارد و اطلاعات را در اختیار آن قرار می‌دهد. این سنسور درباره هوای مکش شده به ECU اطلاعاتی را نشان می‌دهد و اگر این سنسور دچار مشکل شود، کنترلی بر میزان باز و بسته بودن دریچه هوا وجود نخواهد داشت. در نتیجه گاز خودرن خودرو دچار مشکل می‌شود.

خرابی سنسور پدال گاز و کلاچ سنسور پدال گاز در عملکرد گاز خوردن ماشین تاثیر مستقیم دارد. اگر خرابی در سنسور پدال گاز و کلاچ وجود داشته باشد، می‌تواند گاز خوردن خودرو را با اختلال مواجه کند.

راه حل‌های جلوگیری از گاز نخوردن ماشین چیست؟

به طور حتم چک کردن و معاینه قطعاتی که به آن اشاره شد، می‌تواند بر گاز خوردن ماشین تاثیر گزار باشد. اگر در یکی از این موارد گفته‌شده اختلال و خرابی رخ دهد، عملکرد خودرو دچار مشکل شده و کارایی سابق را ندارد. به طور کلی استفاده از خودروهای بنزینی باکیفیت می‌تواند تا حدود زیادی از گاز نخوردن خودرو جلوگیری کند و استفاده از بنزین سوپر این عملکرد را بهتر خواهد کرد. در نظر بگیرید که علت یابی و توضیحاتی که برای خرابی و گاز نخوردن اتومبیل داده شد، به راحتی قابل تشخیص نیست و نیاز دارید که کارشناس و متخصص خودرو این ایرادات را شناسایی و برطرف کند. راه‌های جلوگیری از گاز نخوردن ماشین عبارتند از:

  • بررسی دقیق تمام قطعاتی که باعث گاز نخوردن اتومبیل می‌شود.
  • استفاده از بنزین استاندارد و مرغوب در گاز خوردن ماشین تاثیر مثبت دارد.
  • استفاده از بنزین سوپر می‌تواند، بهترین راه‌کار برای جلوگیری از این مشکل باشد.

در صورت مواجه شدن با گاز نخوردن ماشین چه کاری باید کرد؟

بی توجهی به علت گاز نخوردن ماشین آن هم به مدت زمان طولانی، می‌تواند، پیامدهای مخربی برای سلامت فنی خودرو داشته باشد. هزینه‌های تعمیرات بالا و خرابی کامل قطعات می‌تواند، جزو این پیامدها باشد. از این رو در صورتی که برای نخستین بار با این مشکل روبه رو می‌شوید، بهتر است که به تعمیرگاه مجاز و معتبر مراجعه کرده تا در کوتاه‌ترین زمان موارد را بررسی کرده و ایراد خودرو شما برطرف شود. توجه کنید که در صورت عدم توجه به این مشکلات، خرابی‌های بیشتر و بزرگتری را تجربه خواهید کرد و مجبور به پراخت هزینه‌های بیشتری خواهید بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *